Zenmeester Kosen

In 1967 komt de Japanse zenmeester Taisen Deshimaru naar Parijs om authentieke zen aan Europeanen te onderrichten zoals zijn meester Kodo Sawaki dat wenste. In die tijd leert de Fransman Stephan Thibaut meester Deshimaru kennen en wordt zijn volgeling.

In 1971 ontvangt hij de monnikswijding stefen krijgt de naam Kosen. 15 jaar lang beoefent en studeert Kosen aan de zijde van zijn meester. Hij volgt hem op al zijn reizen in Europa en Japan. Na de dood van meester Deshimaru in 1982 zet hij de beoefening voort en leidt vele sesshins (intensieve zazen sessies) in Europa en Zuid- Amerika.

In 1984 ontvangt hij het shiho (Dharma-overdracht) van meester Niwa Zenji, hoofd van het door Dogen in 1244 gestichte zenklooster Eiheiji, en wordt zo zenmeester in de eeuwenoude zen traditie. Onder de leiding van Meester Kosen zijn er zen dojo’s in Europa, Zuid Amerika en Canada en twee tempels, een in Frankrijk en een in Argentinië.
Meester Kosen is de oprichter van het oorspronkelijk European Zen Center. Hij leefde van 1992 tot 2000 in Amsterdam. Nu woont hij in Montpellier, Zuid – Frankrijk.
 
Kosen heeft drie boeken uitgegeven…

5dgree  

“Moderne Monniken” doet ons denken aan de krachtige en inspirerende teksten van oude Chinese zenmeesters. Meester Kosen Thibaut praat op een originele manier over een zen beoefening met de smaak van vrijheid.

Beschikbaar in het Frans, Spaans, Engels, Nederlands
( € 15, te koop in de dojo )

5dgree  

Kosen’s meest recente boek “Chronique de la Grande Sagesse” is gebaseerd op een reeks “kusens” over het onderwerp van de Hart Soetra. Het is ontstaan als mondeling onderwijs gegeven in de Zen-tempel Yujo Nyusanji, tijdens zazen, beginnend in 2009.


Frans ( beschikbaar op Amazon )

5dgree  

Kosen’s eerste boek “Les cinq degrés de l’éveil”…
Op weg naar verlichting telt elk moment van ons dagelijks leven. ‘In ons leven is alles mogelijk en alles is nodig’, zegt hij.

Frans ( beschikbaar op Amazon )