Sesshin

Informatie / Registratie
info@zendojoamsterdam.nl

Sesshin:
Saturday, 17 February: 4 x zazen, starting 8.00 until 22.00 o’clock
Sunday, 18 February: 2 x zazen, starting 8.00 until 14.00 o’clock
Sesshin Price (incl. meals) €60 / €80

Een sesshin is een periode gewijd aan zen meditatie, zazen: zitmeditatie in de traditionele lotus houding, beoefend door de mens sinds de prehistorie.

Raak je geest aan, word intiem met jezelf, concentreer je in zazen op lichaam en geest.
Noch filosofie, noch ethiek, noch religie, de Zen stelt ons in staat om de oorsprong van elke filosofie, ethiek of religie te bereiken. Het voorjaar van het ontwaken transformeert de Zen ons leven hier en nu.

Zenmaster Kosho
Zoon van zenmeester Vincent Keisen Vuillemin, Zenmaster Kosho is sinds zijn jongste leeftijd in het midden van de Zen. Samu, guen-mai, zazen, kesa, sangha, meester Kosen, het sociale leven van moderne monniken is een natuurlijk onderdeel van zijn opleiding en ontwikkeling.

Met 21 besluit hij de ordinatie als monnik aan te nemen. De zoektocht begint voor hem: sluit je aan bij Meester Kosen, word zijn discipel en help zijn sangha. De weg is duidelijk aangegeven, Loïc verlaat zijn studie Biologie en vestigt zich in een verlaten benzinestation in de buitenwijken van Genève om zoveel mogelijk in de dojo te beoefenen. Hij naait een zwarte kesa en ontvangt de inwijding als de monnik van Meester Kosen in 1998, die hem vervolgens aanspoort om zijn biologiestudies voort te zetten.

Loïc zal nog 6 jaar in Genève doorbrengen tussen dojo en zijn universitaire studies. Daarna vertrekt hij naar Montpellier, waar hij dagelijks met Meester Kosen beoefent. Uiteindelijk verhuist hij naar Amsterdam met Hira Hosen, zijn echtgenote. Ze wonen daar twee jaar voordat ze weer samen naar het zuiden gaan. Hij wordt formeel discipel van Zenmeester Kosen

In 2010 wordt hij de Abt van de Zen tempel Yujo Nyusanji. 2013 ontvangt hij van meester Kosen de Dharma overdracht waardoor hij Master Kosho wordt, 84e patriarch. Hij is 37 jaar oud.